Boomverlichting

Struiken, borders en bomen verlichten

 

Je tuin, (dak)terras of binnenplaats gaat pas echt leven als er voldoende groen aanwezig is. Planten hebben een positief effect op hun omgeving: ze zijn mooi, goed voor ons klimaat en zorgen voor een natuurlijke afwatering in je tuin. Geef ze daarom ook ’s avonds de aandacht die ze verdienen door buitenverlichting toe te voegen. We geven je een aantal suggesties voor je bomen, borders en struiken. 

 

Boomverlichting met spots

 
 

Bomen komen in veel verschillende soorten en hoogten. Met ons uitgebreide assortiment grondspots en buitenspots kunnen we ook voor de bomen in jouw buitenruimte een mooie oplossing bieden. Heb je smalle bomen? Kies dan een spot met een gebundeld licht, zoals de NERO of SCOPE. Heb je juist een wat bredere boom? Kies dan voor een spot met een gespreid licht, zoals BIG SCOPE. Heb je juist een erg hoge boom, dan kun je juist weer kiezen voor de BIG NERO. Deze robuuste grondspot heeft een bereik van wel 10 meter. Voor een optimaal effect plaats je 3 spots rondom. Zo licht je de kruin van een boom mooi egaal uit.

Borderverlichting

 
 

Creëer bewegende schaduwen en bijzondere contrasten in je border of plantenbak door te variëren in lichtinrichtingen. Zo kun je struiken of siergrassen in je border van onderuit verlichten met bijvoorbeeld de MINI SCOPE, maar je kunt er ook voor kiezen om staande lampen te plaatsen, zoals de LIV, welke rondom licht hebben. Staat je plantenbak of border langs een schutting of muur, dan kun je er ook voor kiezen om deze van bovenaf te verlichten met wandarmaturen zoals ACE DOWN of buitenspots zoals MINI SCOPE. Houd in je lichtplan wel altijd rekening met de lichtbalans in de tuin.

Back to top