Groots pand, groots verlicht in het hart van Rotterdam

Villa Zonnehoek is een gemeentelijk monument in het centrum van Rotterdam. De afgelopen 2 jaar is het pand compleet gerenoveerd en ook de tuin is aangepakt. Hier hebben wij met een flinke dosis creativiteit het lichtplan voor ontworpen.

 

 
 

Om het pand heen ligt een mooi stuk grond dat is ingericht in verschillende hoeken. Elke hoek van de tuin heeft een andere uitstraling. Op het eerste gezicht zie je een tuin die veel lijnen bevat, met een Mediterrane uitstraling. Dit hebben wij meegenomen in het maken van het lichtplan.

Schaduwen en diepte creëren

In het lichtplan is ook het karakteristieke pand meegenomen. Dit karakteristieke pand is uitgelicht met de BIG FLUX NARROW. De BIG FLUX NARROW heeft een lichtbereik van 11 meter hoog waardoor de hoogte van het pand geaccentueerd is. De oprit en paden door de tuin heen zijn verlicht met de EVO LOW. Omdat dit historische pand zo’n karakteristieke uitstraling heeft hebben we gekozen voor de strakke vormen van de EVO LOW. Verder is de tuin uitgelicht met diverse spots zoals de MINI SCOPE, SCOPE en de BIG SCOPE NARROW. Deze spots zijn gebruikt om bomen, heggen en planten te verlichten of om diverse schaduwen te creëren waardoor er diepte ontstaat in de tuin. Achter in de tuin staat een prachtige waterval deze hebben wij uitgelicht met de SUB. Een sfeervol geheel voor een prachtige buitenruimte.

Wil jij ook weten wat verlichting kan doen met jouw tuin?

NEEM CONTACT OP

Back to top